DramaSlot Akasia TV3

Drama Nuh dan Nayla

Drama Nuh dan Nayla akan ditayangkan pada 1 Julai 2024, Isnin – Jumaat, 7:00 malam di slot Akasia TV3.

Sinopsis Nuh dan Nayla

Nuh jejaka yang ‘gentlemen’ menyebabkan Jiha jatuh cinta dengannya. Setelah cinta ditolak, Jiha telah perangkap Nuh sehingga mereka berkahwin. Nuh membawa Jiha jauh ke Kazakhstan. Sikap Nuh mula berubah tidak seperti dahulu. Sebulan berkawin, Jiha mengandung dua bulan. Nuh bertambah bengang apabila mengetahui dia dijadikan kambing hitam, lalu menceraikan Jiha.

Nayla dijemput oleh Jiha ke Kazakhstan kerana dia ada teman untuk mengadu. Apabila mereka mengetahui Jiha mengalami penyakit kronik. Jiha meminta Nuh untuk mengahwini Nayla agar mereka dapat menjaga anaknya nanti. Selepas kematian Jiha, Nuh & Nayla pulang ke Malaysia untuk menjaga anaknya Addin. Namun umur Addin tidak panjang. Nayla minta dilepaskan oleh Nuh setelah kematian Addin, namun Nuh tetap dengan janjinya pada Jiha untuk menjaga Nayla.

Pelakon Nuh dan Nayla

Jazmy Juma, Scha Elinnea, Yusof Hashim, Ezzanie Jasny, Arfie Shah, Puteri Khareeza, Zizi Hazirah, Hana Tiha, Syefik, Khalida Balqis, Hilal Azman, Hafiz Halim, Azhar Amir, Zila Bakarin, Lisdawati, Ayu Azlina

Drama Nuh dan Nayla

Jumlah Episod: 28
Tarikh: 1 Julai 2024
Hari: Isnin – Jumaat, 7:00 malam
Siaran: Slot Akasia TV3

Related Articles

Back to top button