DramaSlot Samarinda TV3

Drama Bukan Puteri Lindungan Bulan

Sinopsis Bukan Puteri Lindungan Bulan

Larasati Aisya, seorang gadis yang hidup dalam kemewahan tetapi penuh dengan pancaroba, terpaksa berhenti dari pelajaran untuk menguruskan perniagaan arwah bapanya. Ibunya, Datin Fariza, telah berkahwin dengan sahabat rapat bapanya, yang membuat Lara merasa jauh hati dan renggang dengan ibunya. Namun, Lara memiliki seorang teman lelaki bernama Zafir yang penyayang dan sangat memahami dirinya.

Lara juga mempunyai seorang abang, Luqman Aliff (Luke), yang berkahwin dengan seorang wanita materialistik dan curang bernama Sabrina. Konflik antara Lara dan kakak iparnya semakin memuncak ketika Sabrina dan Zakuan, yang bekerja di syarikat Lara, memiliki hubungan intim. Namun, peristiwa tragis berlaku ketika Lara diperkosa oleh Zakuan.

Kejadian itu membawa kepada pernikahan Lara dan Zafir ketika Lara sedang hamil. Namun, kehadiran kekasih lama Zafir, Tengku Farah, menyebabkan hubungan mereka menjadi renggang. Akhirnya, Zafir dan Lara terpaksa berpisah atas desakan Farah.

Pelakon Bukan Puteri Lindungan Bulan

Nasz Sally, Amar Baharin, Janna Nick, Danish Iskandar, Azhar Amir, Afifah Nasir, Shah Iskandar, Niena Baharun, Zarina Zainuddin, Hisyam Hamid

Drama Bukan Puteri Lindungan Bulan

Jumlah Episod: 40
Tarikh: 21 Mac 2023
Hari: Isnin-Khamis, 10:00 malam
Siaran: Slot Samarinda TV3

Related Articles

Back to top button