Filem2020sDisney+ Hotstar

Filem J2: J Retribusi (2021)

Sinopsis J2: J Retribusi

Mengisahkan tentang Jay Zulkarnain,seorang pengawal, seorang pengawal, mengejar masa untuk menyelamatkan ahli perniagaan, Dato Hashim, dan anak perempuannya, Nadi, yang ditawan sebagai tebusan.

Jay, yang terus melawan arus untuk melupakan luka lama. Merupakan bekas ketua unit UTK yang kini menjadi bodyguard kepada Nadi, 9 tahun yang merupakan anak kepada Dato’ Hashim, seorang usahawan terkenal.

Taufiq, pemacu watak antagonis yang tidak gentar menentang cabaran musuh. Seorang yang pantas dalam misinya dan keinginannya untuk menang dalam merampas kuasa dari pemimpin berpangkat tinggi yang tamak.

Ketamakan yang memakan diri sendiri – Dato’ Hashim, usahawan terkenal yang bangga dengan kejayaannya akhirnya terperangkap dalam rancangannya sendiri. Sanggup mempertarukan nyawanya demi menyelamatkan anaknya, Nadi dari menjadi tebusan penjenayah.

Amy, kredibilitinya sebagai seorang Pengurus Hotel sering dipersoalkan. Sentiasa bersedia memastikan semua orang di dalam keadaan selamat. Membantu Jay & Chang menyelamatkan tebusan dan bersama menentang halangan dan cabaran.

Bekerja keras demi keluarga untuk mengatasi kelemahannya. Chang, merupakan bekas ahli taekwondo yang dijual kepada Liu Kang untuk melunaskan hutang keluarganya. Bersama Jay menentang musuh, dia menemui semangat baru yang telah hilang.

Bagaikan nyawa keluarga sendiri – Nadi, si gadis lasak yang bijak dan berpegang utuh pada janji Jay. Menjadi semangat kepada Jay untuk terus berjuang menentang masa.

Pelakon J2: J Retribusi

Zul Ariffin, Ashraf Sinclair, Chen Yiming, Amelia Henderson, Ainin Batrisya, Rosyam Nor, Norman Hakim, Eric Chen, Jasper Supayah, Luqman Hafidz, Shah Rezza

Related Articles

Back to top button