TV ShowTV3

Fail Mahkamah

Program dokumentari Fail Mahkamah ini akan ditayangkan mulai 17 Mei 2023, setiap hari Rabu pukul 9.00 malam di TV3.

Program ini akan memukau penonton dengan pandangan yang lebih dalam mengenai beberapa prosiding dari perspektif undang-undang tentang kes-kes yang menarik dalam sejarah Malaysia. “Fail Mahkamah” juga akan memberikan laporan terkini dari Mahkamah Keadilan khas untuk para penonton setia TV3.

Kes yang dihadirkan kembali dalam suasana bilik mahkamah akan menjadi lebih menarik dengan laporan khusus, di mana wartawan akan turun langsung untuk mengkaji semula kes-kes yang telah diselesaikan. Penyiasatan jenayah dan tragedi yang terkenal ini akan ditunjukkan dengan infografik yang menarik agar penonton dapat memahaminya dengan lebih mudah.

Setiap episod akan memberi tumpuan kepada kes tertentu, seperti kes syariah, kes dengan dimensi antarabangsa, dan kes penyiasatan jenayah yang belum terselesaikan, dengan temu bual bersama pakar untuk memberikan gambaran yang komprehensif. Antara kes yang akan dibicarakan termasuklah kes Sosilawati, Nurin Jazlin, Sharlinie, Canny Ong, Suzaily Mokhtar, serta tragedi yang mengguncang seperti insiden Highland Tower dan Kampung Tanduo, Lahad Datu.

Related Articles

Back to top button