Filem2020sDisney+ Hotstar

Filem Zombitopia (2020)

Sinopsis Zombitopia

Kira-kira 15 tahun yang lalu sejenis virus telah menyerang manusia sehingga mereka yang dijangkiti bertindak ganas. Zidik telah terbangun melihat kakaknya menyerang ibunya dan ayahnya telah mengorbankan diri dan Zidik berjaya melarikan diri.

Kemudian Zidik telah dibesarkan di rumah anak-anak yatim dan dikendalikan oleh Kak Lily yang merupakan seorang yang kejam. Zidik berkawan dengan seorang lagi anak yatim piatu iaitu Zooey. Suatu hari, Zidik diusir dari rumah anak yatim kerana tidak mematuhi arahan Kak Lily dan selepas itu dia tidak pernah lagi melihat Zooey.

Setelah dewasa Zidik bekerja dengan Hassan yang membawanya bekerja selepas menemui Zidik yang tinggal di jalanan sahaja. Sebenarnya, mereka berdua terjebak kisah silam, di mana Hassan tidak dapat menerima kehilangan isterinya akibat virus itu dan sering lupa bahawa isterinya sudah mati, manakala Zidik terus mengingati kenangan dia bersama Zooey.

Sementara itu, Dr. Rahman yang ingin membalas dendam telah menghasilkan sejenis virus zombie baharu untuk membuat dunia kembali ke dalam kekacauan. Zidik dan Hassan terperangkap dalam situasi huru-hara yang berlaku dengan gelombang kedua wabak zombie. Apakah yang terjadi?

Pelakon Zombitopia

Shaheizy Sam, Bront Palarae, Elvina Mohamad, Sharifah Amani, Azman Hassan, Sharifah Amani, Nur Shahidah, Jay Iswazir, Ken Abdullah, Ruzana Ibrahim, Idan Aedan, Amanda Amry

Related Articles

Back to top button