Filem2020s

Filem Klepet (2024)

Filem Klepet akan ditayangkan pada 2024 di pawagam.

Sinopsis Klepet

Mengisahkan Tiga orang sahabat Pali, Jani dan Wadi yang sedang menikmati percutian mereka bersama-sama Kumpulan Motorhome menjadi huru-hara dengan kedatangan Lola iaitu seorang gad raine yang melarikan diri daripada kumpulan penculikan (scammer) iaitu Yak dan Jud.Lo la dipukul pengsan oleh Pali kerana terkejut melihat kelibat Lola yang dipenuhi darah.

Dalam masa yang sama seorang pemain saksofon istimewa turut menyertai Pali, Jani dan Wadi yang telah ditinggalkan oleh band-nya. Hajat Pali untuk menyelamatkan Lola dengan membawa Lola ke klinik tidak dipersetujui oleh Wadi.

Keadaan menjadi lebih teruk lagi apabila mereka terlanggar Hitman iaitu pembunuh misteri yang membawa wang tunai yang sangat banyak. Pali terlihat wang itu lalu mencurinya dan menyimpannya di dalam Motorhome mereka, ketika Hitman sedar dia mendapati wangnya dicuri oleh pemilik Motorhome tadi. Kini Pali, Jani dan Wadi diburu pula oleh Hitman.

Kerana takut dikesan mereka bertiga bercadang mencuci wang tersebut kepada seorang ketua sindiket haram iaitu Lawi. Namun keadaan menjadi huru hara kerana Wadi dan Jani telah salah memberi wang tersebut kepada orang yang salah. Dalam masa yang sama Lola tersedar dan melarikan Motorhome mereka.

Sehingga kesemua watak bertemu di antara mereka lalu bermula adegan kejar mengejar Motorhome tersebut. Hitman, Yak dan Jud. Rawi, Pali, Jani, Wadi dan Alfi mula mengejar Lola. Setiap da mereka mempunyai matlamat masing-masing.

Dapatkan Pali, Jani dan Wadi mengejar Lo untuk mengambil semula Motorhome mereka?

Pelakon Klepet

Aedy Ashraf, Nadhir Nasar, Meerqeen, Darina Porhun, Adlin Aman Ramlie, Joey Daud, Eric Fuzi, Hun Haqeem, Aeril Zafrel, Wawa Zainal, Namie Sym, Dalimawati, Fadhli Masoot, Arfi Shah

Related Articles

Back to top button