Filem2020s

Filem Deleted (2022)

Sinopsis Deleted

Mengisahkan perjalanan berbahaya seorang ayah yang protagonis (Zheng Ge Ping) menjejaki penculik anak perempuannya dan mencari jalan ke pusat geng pemerdagangan manusia. Dia bertindak secara impulsif dan secara tidak sengaja membunuh orang yang tidak bersalah.

Kemudian dia menghadapi keputusan undang-undang dan dijatuhkan hukuman penjara sepuluh tahun. Dalam tempoh itu, dia tidak berputus asa untuk mencari anak perempuannya. Dia telah menggunakan identitinya sebagai banduan untuk menghubungi orang dalam penyeludup itu, Ghost. Melalui Ghost, dia bertanyakan tentang keberadaan anak perempuannya itu.

Cerita lain, Yang Zhendong seorang anggota Pasukan Polis Khas Singapura. Kegagalan beliau menyelamatkan rakan sekerja dalam satu operasi menyebabkan ramai rakan sekerja mengalami kemalangan jiwa yang menyebabkan dia marah dengan penyeludup di belakang kumpulan gerakan penyeludupan iaitu Erawan Buddha.

Untuk menangkap Erawan dengan tangannya sendiri, dia memutuskan untuk menyertai Interpol. Dalam pada masa yang sama, untuk cepat mengumpul sejumlah besar organ manusia Erawan Buddha menggunakan orang dalam untuk mencuri laporan pemeriksaan perubatan pesakit di hospital utama di Singapura.

Akan tetapi, penyelamat tersebut melarikan diri untuk bersembunyi di luar negara untuk mengelak pengesanan Interpol Singapura. Setelah beberapa tahun kemudian, polis Malaysia berjaya menangkap penyelamat itu.

Zhendong telah ditugaskan ke Malaysia untuk mengekstradisi penyelamat kembali ke Singapura dalam usaha untuk memujuknya untuk memberi keterangan terhadap Erawan. Sementara itu, Ghost menerima arahan daripada Erawan untuk menyelamatkan ahli mereka dan secara tidak sengaja Zhongyi terlibat dalam misi itu.

Pelakon Deleted

Edmund Tay, Tien Hsin, Rosyam Nor, Vincent Ng, Fattah Amin, Zhu Houren, Henley Hii, Jack Neo

Related Articles

Back to top button