DramaSlot Akasia TV3

Drama Seindah Takdir Cinta

Sinopsis Seindah Takdir Cinta

Mia Karmila, anak gadis Dato’ Kamal dan Datin Mariam, hidup mewah dan moden. Namun, setelah bertemu dengan pemandu teksi bernama Shahriman, atau Aiman, Mia menjadi tertarik pada Islam dan mereka memulakan hubungan yang tulus. CEO muda dan kaya-raya, Adrian, ingin menjadikan Mia sebagai kekasihnya, tetapi dia menolak hingga Adrian memenuhi semua syaratnya.

Mia akhirnya menerima lamaran Adrian, dan mereka menikah, tetapi Adrian dimasukkan ke hospital. Mia menerima tanggungjawabnya sebagai isteri yang baik dan mencuba melupakan Shahriman. Shahriman yang masih mencintai Mia terus berusaha untuk mendapatkan kembali hati Mia, tetapi Mia hanya mencintai Adrian. Mereka akhirnya menunaikan ibadah Umrah di Mekah, di mana Shahriman melihat keikhlasan dan kesabaran Mia dan menerima bahawa cintanya untuk Mia hanya membuang masa.

Pelakon Seindah Takdir Cinta

Aina Abdul, Aidit Noh, Amyra Rosli, Azri Iskandar, Abdul Rahman Suud, Haff Ridzuan, Ifa Raziah, Lydiawati, Mahmud Ali Basha, Mubarak Majid, Nazzaty Rusli, Nazmi Nordin, Raja Ema, Raja Emma, Redza Rosli, Rudy Imran, Saharul Ridzwan, Tatty Hassan

Drama Seindah Takdir Cinta

Jumlah Episod: 28
Hari: Isnin-Khamis
Siaran: Slot Akasia TV3

Related Articles

Back to top button