DramaTonton

Drama Penggali Kubur Dan Miss Sleepwalker

Sinopsis Penggali Kubur Dan Miss Sleepwalker

Asyraf sangat gembira dengan kehidupannya di bandar. Namun, ayahnya, Pak Hamid, mempunyai hasrat yang berbeza untuk anaknya. Ayahnya ingin Asyraf pulang ke kampung dan meneruskan legasinya sebagai penggali kubur.

Ketika Asyraf bersedia untuk melamar Jasmine, anak bosnya, Razif, merancang untuk memecatnya. Kehilangan pekerjaan dan Jasmine membuatkan Asyraf merasa putus asa. Kegagalan ini mendorongnya untuk kembali ke kampung halamannya. Setibanya di kampung, dia mengetahui bahwa ayahnya akan melancong ke seluruh negara dan tanggungjawab atas tanah perkuburan jatuh pada dirinya.

Namun, dalam perjalanan ke destinasi, ayahnya mengalami kemalangan dan tidak dapat ditemukan dan menyebabkan kematiannya tidak dapat dipastikan. Asyraf mewarisi pekerjaan ayahnya dan penyodok ajaib yang dapat menggali lubang 10 kali lebih cepat dari kekuatan manusia biasa.

Ketika itu, keluarga Syifa baru saja pindah ke kampung. Mereka berharap hidup di kampung lebih aman untuk anak perempuan mereka. Syifa ada tabiat tidur berjalan dan perkara ini tidak diketahui umum.

Tabiat Syifa itu telah menyebabkan orang kampung percaya ada pontianak yang berkeliaran di kampung. Suatu malam, Syifa tidur dan berjalan hingga ke kawasan perkuburan dan bertemu Asyraf. Asyraf percaya pontianak kampung itu hanya seorang gadis cantik yang tersesat.

Khabar angin tentang harta yang hilang dan tuduhan sihir menyebar luas. Asyraf harus mencari harta ayahnya, membersihkan namanya, dan membantu Syifa dengan masalah tidurnya serta memenangi hati gadis tersebut. Adakah Asyraf mampu melakukan semuanya?

Pelakon Penggali Kubur Dan Miss Sleepwalker

Atikah Suhaime, Anas Ridzuan, Sharifah Shahora, Azlee Khairi, Fendy Bakry, Riena Diana, Omar Abdullah, Zalfa Zin, Izzue Islam, Ramli Saleh, Ameerul Asyraf, Along Eyzendy, Laila Nasir

Drama Penggali Kubur Dan Miss Sleepwalker

Jumlah Episod: 10
Tarikh: 12 Mac 2023
Siaran: Tonton

Related Articles

Back to top button