DramaSlot Samarinda TV3

Drama Kristal Maya

Sinopsis Kristal Maya

Mengisahkan seorang wanita bernama Maya bekerja di sebuah syarikat iaitu Syarikat Kristal. Datuk Efendi merupakan pengarah Syarikat Kristal, dibantu oleh Mona adik ipar Datuk Efendi.

Di Syarikat Kristal itu, Maya ditemukan dengan Ezam. Ezam seorang bos yang tegas. Tugas Maya membantu Ezam dalam bahagian penerbitan kreatif.

Maya tinggal bersama ibunya Aziah dan adik lelakinya Muadz yang masih menuntut di kolej sama dengan anak Datuk Efendi Sharizan. Syukri anak sulung Datuk Efendi jatuh cinta pandang pertama dengan Maya. Syukri seorang kasanova menggunakan kedudukannya sebagai Penerbit Eksekutif untuk menggoda perempuan yang diminati.

Datuk Efendi sering memberi amaran kepada Maya tentang anaknya Shukri yang sering mempermainkan hati wanita. Dia tidak mahu Maya menjadi mangsa. Maya tidak memperdulikan nasihat itu, kerana beliau seorang yang sukar jatuh cinta dan fokusnya hanya pada kerjaya.

Maya merasakan sesuatu yang luar biasa dengan perwatakan Ezam yang dingin seolah menyimpan rahsia tentang dirinya. Apabila mereka semakin rapat, Maya semakin ingin tahu rahsia diri Ezam. Ezam pula makin keliru apabila satu perasaan pelik terbit pada hatinya terhadap Maya.

Adakah perasaan pelik itu akan mula berputik bunga-bunga cinta? Apakah reaksi Syukri apabila perasaannya ditolak mentah-mentah oleh Maya?

Pelakon Kristal Maya

Shah Jaszle, Amyra Rosli, Elly Mazlein, Ryzal Jaafar, Erry Putra, Syatilla Melvin, Amar Baharin

Drama Kristal Maya

Jumlah Episod: 15
Hari: Rabu-Khamis
Siaran: Slot Samarinda TV3

Related Articles

Back to top button