DramaSlot Lestary TV3

Drama Kerana Dia Suka

Sinopsis Kerana Dia Suka

Wardina terpaksa membatalkan majlis perkahwinannya selepas tunangnya, Sufian ditangkap basah ketika berada di rumah Aida, anak kepada ketua kampung, Tok Jamal. Sufian menyatakan dirinya diperangkap dan tidak akan bersetuju untuk memutuskan hubungan dengan Wardina. Wardina mengambil keputusan untuk bercuti ke Pulau Langkawi bersama-sama dengan Zee kerana tidak mahu diganggu dengan Aida yang sedang rancak membuat persiapan perkahwinan. Di KLIA, Wardina bertembung dengan Idham. Pelbagai insiden lucu telah berlaku antara mereka berdua dan Wardina rasa segan dengan Idham. Namun, mereka bertemu lagi di tempat penginapan yang sama dan berpeluang untuk meluangkan masa bersama-sama.

Wardina selesa berkawan dengan Idham. Idham berterus-terang dengan Wardina bahawa dia telah bertunang. Walaupun tertarik dengan personaliti Idham, Wardina mengawal perasaan kerana tidak mahu menjadi orang ketiga. Malahan, Wardina menganggap perkenalan mereka tidak akan berpanjangan.

Selepas pulang ke Kuala Lumpur, Wardina berazam untuk memulakan hidup baharu. Dia ingin melupakan Sufian dan dia juga tidak mahu memikirkan tentang Idham lagi. Namun, Sufian masih tidak henti-henti mengganggu Wardina dan bersungguh-sungguh mahu berkahwin dengan Wardina.

Idham tiba-tiba kembali menghubungi Wardina dan menziarah Wardina yang berada di kampung. Idham mahu lebih mengenali Wardina, malah dia juga bergaul mesra dengan keluarga Wardina. Walaupun terharu dengan kebaikan Idham, Wardina sentiasa menjaga batas kerana tidak mahu mengganggu tunangan orang. Di sebalik ketenangan raut wajah Idham, dia berusaha mencari jalan penyelesaian untuk meleraikan kemelut hubungan dengan tunangnya, Lisa kerana dia sudah mula menyayangi Wardina. Suka hanya untuk dia, adakah Wardina dan Idham ditakdirkan untuk bersama?

Pelakon Kerana Dia Suka

Fikry Ibrahim, Rita Nadira, Risyka Akira, Aidit Noh, Rozita Che Wan, Fendi London, Riz Amin, Nasha Aziz, Nafiez Zaidi, Mimi Ernida, Ezany Nizarif, Marisa Yasmin, Harris Annuar, Nina Smith, Shah Khan, Halmey Hamdah, Nadia Kesuma, Zain Saidin

Drama Kerana Dia Suka

Jumlah Episod: 20
Tarikh: 9 Mac 2022
Hari: Rabu-Sabtu, 9:00 malam
Siaran: Slot Lestary TV3

Related Articles

Back to top button