DramaSlot Sakura TV3TV3

Drama Kampung Mat Saleh

Drama Kampung Mat Saleh akan bersiaran pada 18 Mei 2023 pukul 6:00 petang setiap hari Isnin hingga Khamis. Drama ini akan ditayangkan dalam Slot Sakura di TV3.

Sinopsis Kampung Mat Saleh

Faizal, seorang despatch di sebuah syarikat guaman di Kuala Lumpur, dan memiliki seorang teman wanita bernama Mimi. Setelah diberi arahan oleh bosnya, Tuan Shakur, untuk menghantar sebuah bungkusan penting ke utara tanah air, Faizal terlibat dalam kemalangan yang menyebabkannya kehilangan ingatan dan fasih bertutur dalam Bahasa Inggeris.

Tanpa arah tujuan, Faizal tersesat ke sebuah kampung dan disalah anggap sebagai seorang ‘mat saleh’ karena penampilannya yang mirip dengan orang dari Eropah. Penduduk kampung pun memanggilnya Saleh. Keberadaan Faizal di kampung tersebut membawa berkah bagi penduduknya. Tidak disangka, mereka memerlukan seseorang yang boleh mengajar mereka berbicara Bahasa Inggeris untuk persiapan pertandingan choral speaking. Namun, tidak semua penduduk kampung senang dengan kehadiran Faizal di sana.

Bagaimana Faizal membantu penduduk kampung agar fasih berbahasa Inggeris? Adakah identity asli Faizal terbongkar?

Pelakon Kampung Mat Saleh

Wanna Ali, Izzul Faiq Zuhairi, Amy Nurtinie, Aiman Nasir Wynne, Mazlee Razalee, Kazar Saisi, Baelon, Nelissa Nizam, Kamarul Eqif, Fathil Dani, Ieda Moin

Drama Kampung Mat Saleh

Jumlah Episod: 20
Tarikh: 18 Mei 2023
Hari: Isnin-Khamis, 6:00 petang
Siaran: Slot Sakura TV3

Related Articles

Back to top button