DramaSlot Lestary TV3

Drama Jaga Aku Selamanya

Sinopsis Jaga Aku Selamanya

Maya dan Syukri ialah suami isteri yang mempunyai 5 orang anak dan hidup dalam kemiskinan. Kehilangan Syukri tiba-tiba telah mengubah kehidupan mereka. Maya terpaksa meninggalkan anak-anaknya untuk mencari nafkah di kota dan menyerahkan tanggungjawab menjaga adik-adiknya pada Mia, anak sulung yang berusia 12 tahun.

Maya telah mempercayai jirannya, Seri, untuk menghulurkan duit kepada Mia setelah Seri mendapat gaji. Namun, Seri menipu Maya dengan menggunakan wang tersebut untuk kepentingan peribadi dan meninggalkan Mia dan adik-adiknya tanpa wang untuk membeli makanan. Akhirnya, Mia terpaksa bekerja di sawah dan kebun untuk menyara keluarganya.

Kekurangan wang juga menyebabkan Mia dan adik-adiknya diusir dari rumah sewa mereka. Mereka terpaksa mencari perlindungan di bawah jambatan dan kemudian di bengkel milik Pak Ehsan. Pak Ehsan telah memberi mereka tempat tinggal sementara sehingga mereka dapat bertahan dalam keadaan yang sukar.

Pelakon Jaga Aku Selamanya

Hafiz Halim, Nadiya Nisaa, Johan As’ari, Rashidi Ishak, Putri Iesya, Baqir Jamalullail, Iman Corinne Adrienne, Danish Hazriq, Haeriyanto Hassan, Didi Astillah, Haidar Hasanudin, Puteri Rafasya, Dzul Hadziq

Drama Jaga Aku Selamanya

Jumlah Episod: 13
Tarikh: 15 Mac 2023
Hari: Rabu-Sabtu, 9:00 malam
Siaran: Slot Lestary TV3

Related Articles

Back to top button