DramaAstro Ria

Drama Isteri Halal

Sinopsis Isteri Halal

Adellea, seorang gadis yang hidup dalam kemewahan dan kekayaan, jatuh cinta dengan Zayn, seorang jejaka miskin tanpa status sosial yang tinggi. Namun, perkahwinan mereka ditentang oleh ibu bapa Adellea yang menganggap jurang harta dan kekayaan sebagai satu halangan besar dalam percintaan mereka.

Adellea mengambil keputusan berani untuk meninggalkan hidup mewahnya dan melayari bahtera perkahwinan bersama Zayn. Namun, kepulangan mereka ke pangkuan keluarga Adellea tidak berjalan lancar apabila ibunya sakit dan memerlukan perhatian. Adellea cuba menebus kesalahannya dengan kembali ke pangkuan keluarga bersama Zayn, namun segala-galanya menjadi lebih rumit dengan kehadiran Daniel yang ingin membalas dendam atas perbuatan Adellea terhadapnya.

Selain itu, Eyra, sahabat baik Adellea yang menyimpan perasaan cinta terhadap Zayn, juga mencipta situasi yang lebih tegang dalam perkahwinan mereka. Semua dugaan yang datang menguji hubungan Adellea dan Zayn, dan Adellea harus menghadapi pelbagai konflik untuk menyelamatkan perkahwinannya.

Walaupun begitu, Adellea tidak akan mengubah keputusannya untuk melayari bahtera perkahwinan bersama Zayn. Dia berjuang dengan gigih untuk mempertahankan cintanya dan menunjukkan bahawa cinta sejati bukanlah berdasarkan harta dan kekayaan semata-mata. Meskipun mereka dihadapkan pada pelbagai rintangan, Adellea dan Zayn cuba untuk saling menyokong dan berjuang untuk kebahagiaan mereka.

Pelakon Isteri Halal

Isyariana, Aidit Noh, Uqasha Senrose, Nazim Othman, Sharmaine Farouk, Sahronizam Noor, Qazem Nor, Shahidan Izwan, Nazzaty Rusli, Aishah Atan, Isaac Iman, Zarif Ghaz, Elly Suhaili, Rasya Dean, Amylea, Amirul Asyhwad, Faizul Syaharin

Drama Isteri Halal

Jumlah Episod: 80
Tarikh: 27 Februari 2023
Hari: Isnin-Jumaat, 6:00 petang
Siaran: Astro Ria

Related Articles

Back to top button