DramaTV Okey

Drama Imamku Okey

Sinopsis Imamku Okey

Mengisahkan Adam seorang lelaki yang sempurna dalam segala segi dan mempunyai kerjaya yang bagus di Kuala Lumpur. Namun umur Adam yang sudah masuk 33 tahun menyebabkan emaknya risau kerana Adam masih lagi bujang dan tidak mempunyai calon isteri. Di kampungnya, Aloya telah lama menaruh hati pada Adam serta merancang untuk masuk meminang Adam. Bagi mengelak perkara tersebut, Adam memperkenalkan Suraya yang merupakan rakan sekerjanya sebagai teman wanitanya kepada ibu bapanya.

Tapi lain pula jadinya apabila Adam tidak menyangka yang Suraya sudah lama menyukainya. Emak Adam sudah berkenan dengan Suraya untuk menjadi menantunya dan merancang ingin masuk meminang Suraya. Adam makin rimas dengan situasi itu dan terpaksa berterus – terang mengenai hal yang sebenar. Walaupun emaknya dapat menerima perkara tersebut, Adam percaya selagi dia belum berkahwin, emaknya akan terus mencari jodoh untuknya.

Hal tersebut makin bertambah buruk, apabila mak Aloya membuat fitnah dan menyebarkan cerita bahawa Adam sebenarnya lelaki songsang pada orang kampung. Adam kemudiannya bertemu dengan Aishah, seorang wanita yang berperwatakan kasar dan tidak percaya dengan perkahwinan.

Pelakon Imamku Okey

Ashraf Muslim, Sharifah Husna, Ozlynn, Didie Alias, Shaharuddin Thamby, Rosnah Johari, Aidil Aziz, Zaidi Omar, Annie Mosha, Puteri Rayyana Rayqa, Hanna Aqeela, Beego, Liza Abdullah, Safwan Nazri, Anne Abdullah, Khaty Azian, Afifah Nasir, Inas Sofea, Liz Mysara

Drama Imamku Okey

Jumlah Episod: 26
Tarikh: 29 Mac 2022
Hari: Selasa-Sabtu, 2:30 petang
Siaran: TV Okey

Related Articles

Back to top button