DramaSlot Ratu TV9

Drama Dalam Setiap Sujud

Sinopsis Dalam Setiap Sujud

Kehadiran Jannah, sukarelawan daripada Malaysia membibitkan sedikit rasa cinta di hati Hendra apabila melihatkan kelembutan Jannah melayan anaknya kecilnya yang bernama Ilah.

Konflik terjadi apabila Jannah menerima lamaran Puan Endah yang berkenan dengan peribadi Jannah yang sering sahaja tersenyum ketika dia dimasukkan ke hospital. Puan Endah yang juga bekas majikan bapa Jannah mahukan Jannah menjadi isteri kepada anaknya, Fareez.

Malangnya, Fareez yang suka berpoya-poya itu tidak mahu Jannah menjadi isterinya kerana dia sudahpun mempunyai pilihan sendiri iaitu Zulaikha.

Bagi Fareez, Jannah tidak layak untuk menjadi isterinya jika dibandingkan dengan Zulaikha yang lebih moden dan kedudukan Zulaikha juga lebih setaraf dengannya. Tetapi atas desakan Puan Endah, Fareez terpaksa akur dan menerima pilihan ibunya itu jika tidak dia akan kehilangan semua harta keluarganya. Sejak itu Fareez berjanji akan membuatkan Jannah tersiksa dengan hidup bersamanya.

Bagaimana pula dengan Hendra yang jauh di Indonesia tapi tidak pernah sedetik pun melupakan Jannah?

Pelakon Dalam Setiap Sujud

Nur Fathia, Azlee Khairi, Keith Foo, Elfaeza Ul-Haq, Syatilla Melvin, Aidil Aziz, Rozie Othman, Watie Sadali, Mak Engku, Idris Md Diah.

Drama Dalam Setiap Sujud

Jumlah Episod: 14
Hari: Isnin-Selasa
Siaran: Slot Ratu TV9

Related Articles

Back to top button