DramaAstro Ria

Drama Andai Itu Takdirnya

Sinopsis Andai Itu Takdirnya

Aleya, seorang gadis yang berasal dari keluarga sederhana, jatuh cinta kepada rakan kolejnya, Syed Adam Aizril, yang dikenali dalam kalangan wanita kerana ketampanannya dan penampilan menarik. Syed Aizril adalah anak kepada seorang tokoh korporat yang biasa dengan gaya hidup kaya dan berbangga dengan kekayaan keluarganya. Dia mempunyai standard yang tinggi dan selalu memandang rendah kepada orang lain.

Namun, satu kejadian yang tak disangka menyatukan Syed Aizril dan Aleya. Aleya kemudiannya memulakan kehidupan baharu sebagai isteri Syed Aizril, tetapi malangnya, hidupnya diseksa oleh suaminya. Tidak lama selepas itu, Syed Aizril ditimpa kemalangan yang mengubah hidupnya. Dia menyesali segala kesalahannya terhadap Aleya dan anak-anak mereka.

Kerana cinta dan keluarga, Aleya menerima kembali Syed Aizril dalam hidupnya. Selepas mengharungi pelbagai rintangan dalam perkahwinan mereka, Aleya dan Syed Aizril hidup bahagia bersama anak-anak mereka. Namun, kebahagiaan itu tercabar sekali lagi apabila Syed Aizril jatuh cinta pada Sharifah Emilin yang muncul secara tiba-tiba dalam hidupnya.

Syed Aizril melupakan janjinya terhadap Aleya dengan mudah, dan perasaan Aleya terhadapnya hilang sepenuhnya. Kehidupannya kini hancur kerana egonya. Namun, pertanyaannya ialah, adakah Aleya memberi Syed Aizril peluang sekali lagi? Walaupun Syed Aizril menyesal dan berjanji untuk memperbaiki kesalahan, Aleya bimbang untuk mempercayai janji-janji itu.

Pelakon Andai Itu Takdirnya

Shukri Yahaya, Hannah Delisha, Puteri Sarah Liyana, Idzham Ismail, Dayang Areeda, Razman Mahayuddin, Zulkifli Ismail, Aida Khalida, Esma Daniel, Laila Nasir, Atikah Suhaime, Hariz Hamdan, Nur Dhia Irdina

Drama Andai Itu Takdirnya

Jumlah Episod: 60
Tarikh: 6 Mac 2023
Hari: Isnin-Khamis, 10:00 malam
Siaran: Astro Ria

Related Articles

Back to top button