DramaSlot Sakura TV3

Drama Anak Beranak Abe Yie

Sinopsis Anak Beranak Abe Yie

Kerajaan akhirnya mengumumkan SOP baharu berhubung Covid yang membolehkan penduduk merentas negara dan beberapa negara Eropah. Daripada melawat ibu bapa mereka, mereka memutuskan untuk pergi melancong. Sehingga satu hari, kerajaan memutuskan untuk mengukuhkan lagi SOP kerana jumlah kes kembali meningkat. Sam dan Ann menyesali keputusan mereka, dan memutuskan untuk pulang ke Kampung mereka tanpa mengira sebarang sekatan yang diberikan oleh kerajaan.

Che Yah gembira apabila dua orang anaknya dapat kembali walaupun Abe Yie dan Muluk langsung tidak bersetuju dengan tindakan mereka. Apabila Sam dan Ann pulang ke rumah mereka, mereka disahkan positif Covid dan ini telah menimbulkan kekecohan di kampung mereka. Kampung mereka dianggap sebagai “Zon Merah” kerana kebanyakan kes datang dari sana. Dan orang ramai mula mengutuk keluarga Abe Yie mengenai perkara ini.

Pelakon Anak Beranak Abe Yie

Zamriez Golden Pictures Sdn Bhd
Pelakon: Aiman Tino, Azlee Senario, Jasmin Hamid, Wan Sharmila, Puteri Sarah Liyana, Wanns Ahmad, Aidil Aziz, Aidit Noh, Aiman Badrul, Qhaira Imani, Rozie Othman, Pok Mudo Seri

Drama Anak Beranak Abe Yie

Jumlah Episod: 20
Tarikh: 16 Ogos 2022
Hari: Isnin-Khamis, 6:00 petang
Siaran: Slot Sakura TV3

Related Articles

Back to top button