DramaSlot Azalea TV9

Drama Amsyar

Sinopsis Amsyar

Mengisahkan Amsyar yang merupakan anak tunggal kepada Farid dan Arfah. Selepas pemergian ibu bapanya, tiada siapa yang hendak menjaganya. Apatah lagi Amsyar masih muda dan masih bersekolah.

Apabila hendak menumpang duduk di rumah bapa saudaranya ada sahaja yang tidak menyukainya. Adik beradik kepada arwah ayahnya cukup benci akan Amsyar. Mereka bukan sahaja sering memarahinya, malah menderanya dan memikulnya semahu hati.

Tiada sesiapa yang ingin menjaganya kecuali Shahrul, Pak Ngahnya. Isteri Shahrul, Lia langsung tidak menyukainya dan mengangap dia adalah satu bebanan. Shahrul tidak sampai hati untuk menghantar anak saudaranya itu ke rumah anak-anak yatim.

Tidak ingin menyusahkan bapa saudaranya, Amsyar lebih rela menetap di sebuah rumah yang menempatkan anak-anak yang kurang bernasib baik sepertinya. Malangnya, Teratak Kasih itu tidak dapat menerima penghuni baharu pada ketika itu. Jadi terpaksalah dia berpindah-randah ke rumah ahli keluarga yang membencinya itu dan terus terseksa. Kehidupan Amsyar amat derita dan dia diperlakukan seperti bola.

Amsyar pernah jatih sakit dan pengsan akibat tidak tahan dengan penderaan yang diharunginya. Siapakah Amysar ini? Adakah penderaan akan berakahir?

Pelakon Amsyar

Ben Ladin, Redza Rosli, Elly Mazlein, Nafiz Muaz, Hairi Safwan, Wina Azlan, Nada Syuhada, Juedian Omar, Wan Umar Harith , Tatty Hassan, Puteri Danyllea, Haff Ridzwan, Sabhi Saddi, Kairul Nizam, Faralyna Idris, Asyraf Aley, Farzana Latif, Alyana

Drama Amsyar

Jumlah Episod: 20
Hari: Selasa-Ahad
Siaran: Slot Azalea TV9

Related Articles

Back to top button